محمد النعيزى Admin
المساهمات : 214 تاريخ التسجيل : 12/09/2008
| موضوع: طريقة عمل المايوني الجمعة سبتمبر 19, 2008 4:10 am | |
| var myurl='http://www.gulf-heart.com/vb/showthread.php?t=9724'; [center] السلام عليكم ورحمة اللهمكونات المايونيز لعمل برطمان واحد حجم عادى
3 صفار بيض
واحد بياض بيضة
2 معلقة صغيرة عصير ليمون
معلق ونصف كبيرة خل ابيض
ربع معلقة بودرة ثوم
3/4 كوب زيت
الطريــــــــــــــــقة
نحضر الصفار مع بياض البيضة مع الخل والليمون فى الخلاط ونبدأ فى الخفق وبعد ربع دقيقة نبدأ من فتحة الخلاط العليا فى تنزيل الزيت بهدوء شديد ( سرسوب) مع الاستمرار فى الخفق فى الخلاط حتى يفتح معنا لون البيض ويصل الى اللون الابيض تماما ويكون مخملى نوعا ما - اهم شئ مراعة البدء فى تنزيل الزيت لان الاندفاع فى تنزيلة بسرعة او خطوة واحدة سوف يفشل سر تصنيع المايونيز
يعبأ فى برطمان نظيف ومعقم على البخار ويدخل الثلاجة وبعد ساعة ستجدينة تماسك وتكاثف مثل الجاهز
ملحوظة
اذا حابة تزيدى الكمية ضاعفيها عادى جدا بس انا بحبها تكون طازة بطازة افضل طبعا[/center] | |
|